Elintarvikeala

Faktia kouluttaa osaajia elintarviketeollisuuden tarpeisiin erityisesti liha- ja leipomoalalle. Elintarvikealan suuntautumisvaihtoehdot ovat liha-, leipomo- ja yleinen elintarviketeknologia.

Elintarvikealan osaajia tarvitaan valtakunnallisesti. Koko Etelä-Suomen alueella on kysyntää sekä elintarvikealan perustutkinnon että ammatti- ja erikoisammattitutkinnon suorittaneista.

Elintarvikealan tutkinnon suorittaneet toimivat elintarviketuotannon eri vaiheissa teollisuuden palveluksessa valmistamassa erilaisia elintarvikkeita, muissa elintarvekealan yrityksissä tai toimivat itsenäisenä yrittäjänä.

Ammatilliset perustutkinnot

  • Elintarvikealan perustutkinto: elintarvikkeiden valmistaja, leipuri-kondiittori, lihatuotteiden valmistaja

Ammattitutkinnot

  • Lihateollisuuden ammattitutkinto
  • Lihanjalostajan ammattitutkinto

Tavoitteena on myös aloittaa alan muiden ammattitutkintojen valmistavan koulutuksen järjestäminen, mm. elintarvikejalostajan- ja elintarviketeollisuuden ammattitutkinnot.

 
 

Kysy meiltä:

Lähetä