Lupa- ja korttikoulutukset

Kuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutus: Ammattikuljettajan ensiavun perusteet

Uudista ammattipätevyytesi päivän mittaisella jatkokoulutuksella. Koulutuksesta saat direktiivin mukaisen ammattipätevyysmerkinnän ja SPR-mobiilikortin.


Koulutuksessa käydään läpi ammattikuljettajan ensiavun perusteet:

  • auttamistilanne,
  • hätäensiapu sekä
  • ammattikuljettajan tapaturmien ennaltaehkäisy.


Ammattikuljettajan ensiavun perusteet tarjoaa sinulle ammattiliikenteen kuljettajille suunnitellun hätäensiavun perustiedot ja -taidot. Koulutus huomioi erityisesti ammattiliikenteen riski- ja onnettomuustilanteet sekä kuljettajan oman terveyden ja turvallisuuden ammattiliikenteen näkökulmasta. Ammattipätevyyden ylläpitämiseksi kuljettajalla pitää olla voimassa vähintään viisi jatkokoulutuspäivää ja ne on päivitettävä viiden vuoden välein. Kuorma-auton kuljettajan ammattipätevyys on lain vaatimus ammattimaisessa liikenteessä toimivalle.

Kenelle?

Ammattiliikenteen kuljettajille, joilla on ennen 10.9.2009 myönnetty C-luokan ajokortti tai joiden kuljetusalan ammattipätevyys on vanhentunut tai vanhentumassa.

Sisältö

Koulutus toteutetaan lähiopetuksena, ja siitä saa direktiivimerkinnän, joka lähetetään sähköisesti Traficomille koulutuksen päätyttyä. Koulutus voidaan järjestää joko Forssan ammatti-instituutissa tai kuljetusyrityksen omissa tiloissa.