Lupa- ja korttikoulutukset

Kuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutus: Trukkikortti

Uudista ammattipätevyytesi päivän mittaisella jatkokoulutuksella. Koulutuksesta saat direktiivin mukaisen ammattipätevyysmerkinnän sekä trukkikortin.


Koulutuksessa käydään läpi

  • kuljettajan vaatimukset ja vastuu
  • trukin vakaus ja nostokyky
  • trukkityypit, tarkastukset ja suojarakenteet
  • trukin oikea käyttö ja tapaturmat
  • työturvallisuus trukilla työskenneltäessä
  • trukilla ajaminen, taakan käsittely ja hyllyttäminen

Trukkikoulutuksen tavoitteena on antaa sinulle tarvittavat tiedot ja taidot, että osaat kuljettaa trukkia turvallisesti, taloudellisesti ja riittävän nopeasti. Koulutuksen hyväksytysti suorittanut saa trukkikortin ja direktiivin mukaisen ammattipätevyysmerkinnän.

Ammattipätevyyden ylläpitämiseksi kuljettajalla pitää olla voimassa vähintään viisi jatkokoulutuspäivää ja ne on päivitettävä viiden vuoden välein.

Kuorma-auton kuljettajan ammattipätevyys on lain vaatimus ammattimaisessa liikenteessä toimivalle.

Kenelle?

Kuljetusalalla työskentelevät, joiden työ vaatii ammattipätevyyden. Muilla aloilla työskentelevät, jotka käyttävät trukkia työssään.

Ammattiliikenteen kuljettajille, joilla on ennen 10.9.2009 myönnetty C-luokan ajokortti tai joiden kuljetusalan ammattipätevyys on vanhentunut tai vanhentumassa.

Sisältö

Koulutus toteutetaan lähiopetuksena, ja siitä saa direktiivimerkinnän, joka lähetetään sähköisesti Traficomille koulutuksen päätyttyä. Koulutus sisältää harjoituksia sekä ryhmätöitä, ja se voidaan järjestää joko Forssan ammatti-instituutissa tai kuljetusyrityksen omissa tiloissa.