Ravintola ja elintarvike

Aistinvarainen arviointi laadun takeena

Aistiemme toiminta johtaa laadun varmistamiseen sekä mittaamiseen ja sen vuoksi on tärkeä erityisesti ruoka-alalla työskenteleville. Kaikin tavoin siis aistikas päivä!

Aistinvarainen arviointi on elintarvikealalla työskentelevälle arkipäivää, jotta valmistamamme elintarvikkeet olisivat laadullisesti moitteettomia ja vastaisivat yrityksen ja kuluttajien käsitystä erinomaisesta tuotteesta. Aistit ovat ammattilaisen mittari!

Valmennuksessa käsitellään mm. seuraavia teemoja:

  • aistien merkitys, tehtävät ja havaitseminen
  • perusmakutesti
  • aistien testirata
  • neofobia

Valmennuksen käytyäsi ymmärrät aistinvaraisen arvioinnin merkityksen käytännön työtehtävissä sekä osaat soveltaa kokemaasi. Lisäksi tiedostat ja tunnistat perusmaut sekä osaat hyödyntää niitä erilaisissa työtehtävissä ja tuotekehitysprosessin vaiheissa. Koulutuksessa tutustutaan aistien toimintaan ja ohjataan aistinvaraisten arviointimenetelmien käyttöön päivittäisissä työtilanteissa.

Kenelle?

Ravintola-catering-alalla sekä elintarvikealalla työskentelevät ja aiheesta kiinnostuneet. Laadunvarmistuksen parissa työskentelevät henkilöt.

Sisältö

Luennot, tehtävät, aistien testirata.

Koulutus toteutetaan, mikäli ilmoittautuneita on väh. 8 henkeä.

Huom! Koulutus on mahdollista toteuttaa myös lyhyempänä virkistys‐ /täydennyskoulutuksena. Aistien testiradassa voidaan hyödyntää yrityksen omia tuotteita.