Ravintola ja elintarvike

Tuotekehityksellä tulosta ja turvallisuutta

Elintarvikealalla tuotekehitys voi olla kokonaan joko uuden tuotteen tai jo olemassa olevan tuotteen kehittämistä tai vaihtoehtoisesti palvelun tai prosessin kehittämistä. Valmennuksen aikana keskitytään etenemään aistien avittamina kohti päämäärää ja sekä askelmerkeitään tuotekehityksen vaiheet.

Aistinvaraisen arvioinnin ymmärtämisen merkitys on perusolettamus kaikille ruoka-alalla toimiville. Lisäksi se antaa varmuutta tekemiseen sekä laadun hallintaan tuotekehityksen eri vaiheissa.

Koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia teemoja:

  • aistit (perusmaut, aistien testirata),
  • tuotekehitysprosessin vaiheet,
  • aistinvaraisen arvioinnin merkitys tuotekehityksessä sekä
  • oma-/yrityskohtainen kehitystehtävä valmennuksen aikana.

Koulutuksessa opit ymmärtämään aistinvaraisen arvioinnin merkityksen tuotekehitysprosessissa ja valitsemaan oikeantyyppisen testausmenetelmän kuhunkin tuotekehityksen vaiheeseen. Valmennuksen aikana laajennat myös omaa ajatusmaailmaa aistillisten havaintojen mahdollistamana eli pääset osallistumaan aistien testirataan.

Hyötyjä, joita saat koulutuksesta: oman osaamisen lisääminen, luovuuden käyttäminen, uudet mahdollisuudet koristeiden ja sokeripohjaistentuotteiden hyödyntämiseen omassa toiminnassa, uusia reseptejä ja ohjeita.

Kenelle?

Ravintola- ja catering-alalla sekä elintarvikealalla työskentelevät ja aiheesta kiinnostuneet

Sisältö

Koulutus toteutetaan käytännön työskentelynä, joten varaathan mukaasi omat työvaatteet ja -jalkineet. Koulutuksessa saattaa olla mukana tutkinto-opiskelijoita.