Työvoimakoulutus

3d mallintamisen ja cad-ohjelman hyödyntäminen tuotantotekniikassa, työvoimakoulutus

Tässä työvoimakoulutuksessa perehdyt monipuolisesti eri 3D-suunnitteluohjelmiin ja 3D-mallintamiseen siten, että sinulla on hyvät valmiudet siirtyä työelämässä sellaisten työtehtävien pariin, joissa hyödynnetään erilaisia 3D-suunnitteluohjelmia. Lisäksi opit 3D-tulostamisen ja skannauksen perusteet. Koulutuksen aikana opit tunnistamaan erilaiset työstökoneet ja mitä niillä on mahdollista tehdä.

Koulutuksessa on tavoitteellista oppia tunnistamaan työstössä vaadittavia piirustuksia sekä mahdollisesti tuottamaan piirustuksia itse. Yksi oppimisen polku voi muodostua teollisuuden työtehtävissä missä tarvitaan 3D piirustuksen lukutaitoa. Oppimistavoitteet määräytyvät aiemman osaamisen mukaan. Työvoimakoulutuksen tavoitteena on mahdollinen työllistyminen työssäoppimispaikkoihin.

Kenelle?

Kohderyhmänä ovat 3D-mallintamisesta, skannauksesta ja tulostamisesta kiinnostuneet työttömät ja työttömyysuhan alla olevat. Eduksi katsotaan esim. metallialan perustutkinnon suorittaneet tai muuten työkokemuksen kautta tekniseen alueeseen perehtyneet henkilöt.

Sisältö

Opinnot muodostuvat seuraavasti:

  • Inventor 3D-suunnitteluohjelman perusteet
  • SolidWorks 3D perusteet
  • 3D-tulostuksen ja skannauksen perusteet
  • MasterCam perusteet

Koulutuksen aikana käytetään opintojen suorittamisessa Inventor, SolidWorks, ja suunnitteluohjelmia. 3D-tulostuksessa käytössä ovat Flashforge Adventurer 3 ja Flashforge Guider II S V2 3D-tulostin. 3-D skannauksessa meillä on käytössä Shining3D Einscan S 3D pöytäskanneri sekä Einscan EX Scan H käsiskanneri.

Opiskelu tapahtuu hybridinä. Osa opinnoista tapahtuu lähiopetuksena koululla, osa verkossa opettajan johdolla sekä työssäoppimassa n. 2 kuukautta. Koulutus on suunniteltu yhdessä työelämän kanssa metallialan osaajille. Oppilaitoksen omat suunnitteluohjelmat tukevat työskentelyä yrityksille. Nämä ohjelmat ovat mahdollista ladata omalle tietokoneelle tai tarvittaessa koululta voi lainata kannettavan tietokoneen. Opettajien opetus ja ohjaus on saatavilla koko ajan. Opintoihin sisältyy myös ilmaisiin julkaisuohjelmiin tutustuminen myös 5 päivän ajan. Tarvittaessa kannettavat tietokoneet ja ohjelmat

Hakeminen

Täytä hakemus ’Hae tähän koulutukseen’ -painikkeen kautta tai jätä paperihakemus TE-toimistoon. Paperihakemuksen löydät osoitteesta www.suomi.fi hakusanalla TEM601. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen koulutuksen hakuajan päättymistä.

Koulutushakemus on aina sitova, joten kutsun saaneilla tulee olla valmius osallistua haastatteluun ilmoitettuna aikana. Haastatteluissa noudatetaan voimassa olevia hygienia- ja turvallisuusohjeita. Jos saat kutsun etkä voi saapua, ilmoita siitä ennen valintatilaisuutta TE-toimistoon kutsussa ilmoitetulle henkilölle. Varaudu toimittamaan sairauslomatodistus, todistus työssäolosta tai muu poissaolotodistus TE-toimistoon. Voit seurata hakemuksesi tilannetta ja tarkistaa valintatietosi Oma asiointi -palvelussa osoitteessa www.te-palvelut.fi

Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista etuuksista saat valtakunnallisesta TE-puhelinpalvelun Koulutusneuvonnasta, p. 0295 020 702