Auta harmias – tehdään yhdessä kaikille hyvä työpaikka

Harmittaa. Työ, pomo, työkaverit, asiakkaat. Harmittaa, kun työtä on liikaa. Harmittaa, kun työtä on liian vähän. Harmittaa, kun mikään ei tunnu riittävän. Harmittaa mennä töihin. Eniten harmittaa kaikki.

Pistetään loppu voivottelulle ja paremman toivottelulle. Pistetään loppu myös muutoksen odottelulle. Työhyvinvointi on meidän jokaisen tehtävä: jokaisen yksilön, jokaisen johtajan ja jokaisen yhteisön.

Onko teidänkin työpaikalla yhä enemmän työuupumusta ja pahoinvointia?

Me vietämme työssä ja työpaikalla suuren osan elämästämme. Sen ajan ei pitäisi olla ikävää, toivotonta ja uuvuttavaa. Työssä pitää tuntea itsensä tärkeäksi, kuulluksi, ymmärretyksi, hyväksytyksi ja arvostetuksi.

Työssä pitää tuntua siltä, että riittää. Työssä pitää tuntua, että voi pyytää ja saa apua tarvittaessa. Työssä pitää tuntua, että ei ole yksin.

Kun itkut eivät enää auta, on aika ryhtyä muuttamaan asioita. Haluammeko me olla maailman onnellisin vai maailman uupunein kansa?

Pistetään loppu voivottelulle ja paremman toivottelulle. Pistetään loppu myös muutoksen odottelulle.

Varaa aika maksuttomaan 30 minuutin työhyvinvointikartoitukseen

Jätä yhteystietosi

Faktian työhyvinvoinnin julistus

Meillä on unelma työpaikasta, jossa jokainen voi hyvin. Työpaikasta, jossa jokaista kuunnellaan ja arvostetaan. Työpaikasta, jonne jokainen saapuu iloisesti muita tervehtien ja lähtee tyytyväisyydestä hymyillen.

Meillä on unelma työpaikasta, jossa ymmärretään työn ja vapaa-ajan tasapainon merkitys. Jossa kaikille tarjotaan mahdollisuus kasvaa, kehittyä ja tuntea merkityksellisyyttä.

Näemme edessämme työpaikan, jossa jokainen yksilö tuntee työnsä ja vastuunsa osana isompaa kokonaisuutta – osana hyvinvoivaa ja tuloksellista yhteisöä.

Miksi työhyvinvointiin kannattaa aidosti panostaa?

Työuupumus on kasvava trendi

Työterveyslaitoksen Miten voit? -itsearviointitestin tulokset kertovat, että vakavaa työuupumusta kokevien osuus on kasvanut vuodesta 2021 vuoteen 2024 selkeästi: 27 prosentista 35 prosenttiin.

Työkykynsä joko heikoksi tai alentuneeksi kokevien osuus on sekin kasvanut samassa ajassa 27 prosentista 38 prosenttiin. Myös työssä tylsistymisessä ja työriippuvuudessa on tapahtunut lievää kasvua. Työn imussa ja työtyytyväisyydessä on puolestaan tapahtunut lievää laskua.

Lisäksi KELAn tilastojen mukaan ennenaikaisten eläköitymisten kustannukset aiheuttavat yrityksille n. 2,1 miljardin tappiot vuodessa.

Kun työhyvinvointiin panostetaan:

• Jokainen työhyvinvointiin sijoitettu euro tuo 5–6 € takaisin (TTL)
• Työn tuottavuus kasvaa 6–20 %
• Asiakastyytyväisyys nousee 10–15 %
• Innovaatiokyky paranee 20 %
• Henkilöstön vaihtuvuus vähenee 10–25 %
• Työnantajamielikuva paranee
• Rekrytointikulut pienenevät
• Osaaminen säilyy organisaatiossa
• Työntekijöiden sitoutuminen kasvaa

Mistä ja miten aloitetaan?

Työhyvinvointi on prosessi, joka lisää työntekijöiden mahdollisuuksia hallita omaa työtään ja parantaa työhyvinvointiaan. Alkuun paremman työpaikan tekemisessä pääsette helposti varaamalla ajan maksuttomaan työhyvinvointikartoitukseen.

Asiantuntijamme suosittelevat kartoituksen perusteella juuri teille sopivaa valmennusta – joko koko tiimille tai esimiehille. Tästä prosessi jatkuu vaihe vaiheelta. Lopuksi tehdään vaikuttavuusarviointi ja esitetään jatkotoimenpiteitä.

Vaikeinta on aloittaminen. Siksi kannattaakin varata maksuton työhyvinvointikartoitus nyt! Siitä alkaa matka kohti parempaa työpaikkaa.

Jätä yhteystietosi

Varaa aika maksuttomaan 30 minuutin työhyvinvointikartoitukseen

Jätä yhteystietosi

Haluatko tietää lisää, autan mielelläni

Satu Lång

liiketoimintapäällikkö / Faktia Oy

+358 406719719