Halvan makeistehtaalla Helsingissä työskentelevät Niko Nupponen ja Jari Siro lähtivät innolla oppimaan lisää vastuullisuudesta ja digitalisaatiosta Faktian järjestämiin elintarvikealan maksuttomiin koulutuksiin.
Niko Nupponen
Jari Siro ja Niko Nupponen ovat molemmat työskennelleet pitkään elintarvikealalla. Nupponen päätyi Halvan tehtaalle suoraan lukiosta ja Siro kesätöiden kautta ensin Fazerille ja myöhemmin Halvalle.
– Näin Faktian koulutuksista Facebookissa mainoksen ja sana elintarvikeala pisti heti silmään. Klikkasin lukeakseni lisää ja ilokseni huomasin, että tarjolla oleva koulutus liittyi suoraan omaan työhöni. Innostuin myös siitä, että koulutuksissa on paljon erilaisia vaihtoehtoja ja teemoja, Jari Siro kertoo.
Siro kertoi koulutuksista myös Nupposelle, molemmat kun toimivat työpaikalla samassa elintarviketurvallisuusryhmässä.
– Vastuullisuuteen liittyvä koulutus kiinnostaa minua eniten. Kuluttajien vaatimukset vastuullisuudesta kasvavat koko ajan ja siinä on oltava hereillä, toteaa Siro.
– Minua kiinnostaa paljon juuri automaatio, sillä haluan oppia enemmän koneista ja niiden sielunelämästä.
Vastuullisuus on toinen tärkeä teema, sillä siitä puhutaan julkisuudessakin paljon ja se liittyy vahvasti moneen asiaan, jatkaa Nupponen.
Työnantajalta kannustusta
Jari Siro toimii työpaikkansa luottamusmiehenä ja sai helposti myös työnantajan vakuuttuneeksi opiskelujen tärkeydestä.
Jari Siro
– Työnantaja suhtautui todella hyvin haluumme opiskella ja lupasi järjestää tarvittaessa sitä varten myös vapaata.
Myös muut Halvan työntekijät ovat olleet kiinnostuneita Siron ja Nupposen opiskeluista.
– Monet ovat kysyneet tauolla, että mistä me puhumme, kun olemme vaihtaneet ajatuksia oppimastamme. Olen kyllä valmis markkinoimaan opintoja muillekin.
Itsenäinen opiskelu verkossa onnistuu myös vuorotyössä
Halvan makeistehtaalla Helsingin Pitäjämäessä tehdään työtä kolmessa vuorossa. Niko Nupposen ja Jari Siron mukaan opiskelu onnistuukin hyvin siksi, että se tapahtuu omaan tahtiin verkossa.
– Itsenäinen opiskelu vaatii itsekuria, mutta tämä on ainoa tapa opiskella työn ohella, sanoo Nupponen.
– Koulutus on toteutettu mielenkiintoisesti ja siten, että se kyllä imaisee mukaansa, Siro vakuuttaa.
Molemmilla elintarvikealan ammattilaisilla kouluttautuminen ei varmastikaan jää tähän yhteen kertaan.
– Opiskelut tukee omaa työskentelyä ja auttaa myös työtehtävissä eteenpäin. Koulutus takataskussa on helpompi miettiä tulevaisuutta. Nyt kun on päässyt opiskelun makuun, niin varmasti kouluttautuminen kiinnostaa myös jatkossa.
Faktia Oy tarjoaa koulutusta elintarviketeollisuudessa työskenteleville henkilöille kolmella eri osa-alueella: innovaatiotoiminnan tukeminen ja innovaatioiden kaupallistaminen, vastuullisesti ja ekologisesti kestävä elintarviketeollisuus sekä digitalisaation tukeminen elintarviketeollisuudessa. Jokainen koulutus on laajuudeltaan 10 x 27 opiskelijatuntia.
Koulutukset toteutetaan verkossa ja opiskella voi oman aikataulun puitteissa. Mukana on käytännönläheisiä harjoituksia, interaktiivisia työpajoja ja asiantuntiapuheenvuoroja.
Koulutus on osallistujille maksutonta ja sen on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.
Koulutukset ovat jo käynnissä, mutta mukaan pääsee ja opiskelun voi aloittaa joustavasti koko kevättalven ajan. Tutustu koulutusten sisältöön ja ilmoittaudu mukaan!