Ajankohtaista

Faktialta saat tukea myös kansainväliseen rekrytointiin

avatar

Suvi 17.2.2023

Jobparin työntekijät Suvi Pelto-Knuutila ja Riikka Mäkinen istuvat sohvalla ja katsovat yhdessä tietokoneen näyttöä

Faktia kuuluu EURES yhteistyöverkostoon, jonka tarkoituksena on edistää työntekijöiden vapaata liikkumista EU:n 27 jäsenvaltiossa sekä Sveitsissä, Islannissa, Liechtensteinissa ja Norjassa.

Verkostoon kuuluvat Euroopan koordinointitoimisto, kansalliset koordinointitoimistot, EURES-kumppanit ja EURES-verkoston liitännäiskumppanit.

Verkoston kumppaneita voivat olla julkiset ja yksityiset työvoimapalvelut, ammattiliitot, työnantajajärjestöt ja muut työmarkkinoiden toimijat. Kumppanit tarjoavat työnantajille ja työntekijöille tietoa sekä työnvälitys- ja rekrytointipalveluja, kun taas Euroopan koordinointitoimisto valvoo toiminnan organisointia EU:n tasolla ja kansalliset koordinointitoimistot jäsenvaltioissa.

EURES on lisäksi tärkeässä roolissa erityisen tiedon tarjoajana ja helpottaessaan työnvälitystä Euroopan rajat ylittävillä alueilla siellä toimivien työnantajien ja rajatyöntekijöiden tukena.

Käytännössä EURES tarjoaa palveluitaan portaalin ja noin tuhannen EURES-neuvojan verkoston välityksellä. Neuvojat ovat  päivittäin yhteydessä työnhakijoihin ja työnantajiin ympäri Eurooppaa.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja etsitään juuri sinun tarpeisiisi sopivat ratkaisut – onnistutaan yhdessä!

Ota yhteyttä