Lupa- ja korttikoulutukset

Alkoholilainsäädännön koulutus ja testi

Koulutuksessa käydään läpi mm. seuraavia asioita:

  • keskeiset anniskelua koskevat säädökset ja määräykset sekä
  • vaadittava alkoholilainsäädäntö testin suorittamiseen.

Koulutus valmentaa sinut anniskelupassiin vaadittavan alkoholilainsäädäntöön ja testin suorittamiseen. Voit tutustua oppimateriaaliin jo etukäteen sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviran verkkosivulla.

Anniskelupaikan vastaavana hoitajana toimiminen edellyttää anniskelupassia. Anniskelupassi on todistus siitä, että tiedät riittävästi anniskeluun liittyvästä lainsäädännöstä. Testi perustuu alkoholilainsäädäntöön vastaavan hoitajan ja tämän sijaisen ammatillisista edellytyksistä (Alkoholilaki on 1102/2017 ja STM:n asetus 158/2018).

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu anniskelutehtävissä toimiville ja anniskelutehtäviin suuntatuville henkilöille. Alkoholipassin suorittaminen antaa pätevyyden toimia anniskelupaikan vastaavana hoitajana tai vastaavan hoitajan sijaisena.

Koulutus tapahtuu lähiopetuksena ja päättyy alkoholilainsäädännön testiin. Testi alkaa klo 14.00.

Ilmoittautuminen on sitova. Koulutus järjestetään, jos osallistujia on vähintään 5. Otamme yhteyttä, jos koulutus peruuntuu kokonaan ja palautamme tällöin osallistumismaksun kokonaisuudessaan.

Palautamme 7 vuorokautta ennen koulutuksen alkua tehdyistä peruutuksista 50 % osallistumismaksusta. Maksu palautetaan 14 vuorokauden kuluessa peruuttamisilmoituksen vastaanottamisesta. Maksunpalautus tehdään tilauksessa käytetylle maksutavalle, tai tilisiirtona.

Koulutukset