Ravintola ja elintarvike

Ravintola-, catering- ja elintarvikealan ammattilaisille.

Koulutukset

Aistinvarainen arviointi laadun takeena

110€

15.9.2022

Forssan ammatti-instituutti

Aistiemme toiminta johtaa laadun varmistamiseen sekä mittaamiseen ja sen vuoksi on tärkeä erityisesti ruoka-alalla työskenteleville. Kaikin tavoin siis aistikas päivä! Aistinvarainen arviointi on elintarvikealalla työskentelevälle arkipäivää, jotta valmistamamme elintarvikkeet olisivat laadullisesti moitteettomia ja vastaisivat yrityksen ja kuluttajien käsitystä erinomaisesta tuotteesta. Aistit ovat ammattilaisen mittari! Valmennuksessa käsitellään mm. seuraavia teemoja: aistien merkitys, tehtävät ja havaitseminen perusmakutesti […]

Lisätiedot ja hakeminen

Alkoholilainsäädännön koulutus ja testi

120€

Faktia Oy

Koulutuksessa käydään läpi mm. seuraavia asioita: Koulutus valmentaa sinut anniskelupassiin vaadittavan alkoholilainsäädäntöön ja testin suorittamiseen. Voit tutustua oppimateriaaliin jo etukäteen sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviran verkkosivulla. Anniskelupaikan vastaavana hoitajana toimiminen edellyttää anniskelupassia. Anniskelupassi on todistus siitä, että tiedät riittävästi anniskeluun liittyvästä lainsäädännöstä. Testi perustuu alkoholilainsäädäntöön vastaavan hoitajan ja tämän sijaisen ammatillisista edellytyksistä (Alkoholilaki […]

Lisätiedot ja hakeminen

Alkoholilainsäädännön testi

60€

Faktia Oy

Anniskelupaikan vastaavana hoitajana tai vastaavan hoitajan sijaisena toimiminen edellyttää, että sinulla on voimassa oleva anniskelupassi. Suorittamalla anniskelupassitestin hyväksytysti saat virallisen, toistaiseksi voimassa olevan anniskelupassin, jolla osoitat hallitsevasi alkoholilainsäädännön. Testi perustuu alkoholilainsäädäntöön vastaavan hoitajan ja tämän sijaisen ammatillisista edellytyksistä (Alkoholilaki on 1102/2017 ja STM:n asetus 158/2018). Kysymykset perustuvat Valviran materiaaliin Alkoholijuomien anniskelu 20/ 2018. HUOM! Testiin […]

Lisätiedot ja hakeminen

Elintarvikehygieniakoulutus ja testi

120€

Faktia Oy

Suorittamalla tämän koulutuksen ja testin saat monella työpaikalla tarvittavan hygieniapassin. Koulutuksessa käydään läpi mm. seuraavia asioita: Elintarvikkeiden kanssa työskentelevänä opit riittävät tiedot hygieniasta ja siihen kiinteästi liittyvistä aiheista. Kenelle? Kaikille elintarvikkeiden kanssa työskenteleville. Sisältö Elintarvikehygienian osaaminen mitataan koulutuksen päätteeksi järjestettävällä hygieniaosaamistestillä. Testi alkaa klo 15.00. Testin läpäisseet saavat Ruokaviraston myöntämän hygieniaosaamistodistuksen ja −kortin. Opiskele etukäteen […]

Lisätiedot ja hakeminen

Elintarvikehygieniatesti

60€

Faktia Oy

Elintarvikkeiden kanssa kosketuksissa työskentelevien henkilöiden tulee omata riittävät tiedot hygieniasta ja siihen kiinteästi liittyvistä aiheista. Opiskele etukäteen Lupa kokata-oppilasmateriaali Tarvittaessa selkosuomenkielisen opiskelumateriaalin saa Erja Sippo, erja.sippo@lhkk.fi HUOM!Testiin tulijan henkilöllisyys tarkistetaan, joten ota virallinen henkilöllisyystodistus mukaan! Testitilaisuuden hinta on 60€. Mikäli et pääse testistä ensimmäisellä kerralla läpi, voit uusia testin kerran maksutta. Tämän jälkeen testin uusimisesta […]

Lisätiedot ja hakeminen

Kasvisruokavaliot

90€

Forssan ammatti-instituutti

Tule inspiroitumaan kasvisruokavalioiden uusista trendeistä. Koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia teemoja: erilaiset kasvisruokavaliot kasviproteiinit Koulutuksessa opit valmistamaan ja laittamaan esille ravintolatasoisia kasvisruokia. Saat siitä uusia ideoita sekä ajatuksia ja lisäät omaa osaamistasi. Kenelle? Koulutus sopii ravintola-alan ammattilaisille sekä ruoanvalmistuksesta kiinnostuneille. Sisältö Tutustut erilaisiin kasvisruokavalioihin sekä kasviproteiineihin ravintolannäkökulmasta. Koulutuksen aikana valmistetaan kolmen ruokalajin menu.

Lisätiedot ja hakeminen

Klassikkoruokalajit

90€

Forssan ammatti-instituutti

Klassikkoruokalajit päivitettynä nykypäivään. Koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia teemoja: Valmistetaan klassikkoruokalajeja Alueen ruokahistoriaa ja paikallisia erikoisuuksia Opit valmistamaan ravintolatasoisia klassikkoruokia ja vinkkejä niiden esille laittoon. Lisäät ja päivität omaa osaamistasi, tutustut alueen ruokahistoriaan ja opit hyödyntämään sitä työssä. Kenelle? Koulutus sopii ravintola-alan ammattilaisille sekä ruoanvalmistuksesta kiinnostuneille. Sisältö Tutustut erilaisiin klassikkoruokalajeihin sekä alueen ruokahistoriaan. Koulutuksen aikana valmistetaan […]

Lisätiedot ja hakeminen

Ravitsemusosaaminen -verkkokoulutus

Verkossa

Haluaisitko päivittää tietosi vastaamaan tämän päivän ravitsemussuosituksia tai haluaisit työskennellä terveellisen ruoan parissa? Valmennuksessa käsitellään mm. seuraavia teemoja: energiaravintoaineet ja suojaravintoaineet suomalaiset ravitsemussuositukset, vitamiinit ja kivennäisaineet, kohderyhmien ravitsemussuositukset, ruoansulatus sekä ravitsemuspassi Koulutuksessa perehdyt ihmisen ravitsemukseen, suomalaisiin ravitsemussuosituksiin ja eri kohderyhmien ruokailusuosituksiin. Saat siitä uusia ideoita sekä ajatuksia ja lisäät omaa osaamistasi. Kenelle? Täydennyskoulutus sosiaali- ja […]

Lisätiedot ja hakeminen

Villiruoka

90€

Forssan ammatti-insituutti

Tervetuloa tutustumaan trendikkääseen villiruoan maailmaan! Aistinvaraisen arvioinnin ymmärtämisen merkitys on perusolettamus kaikille ruoka-alalla toimiville. Lisäksi se antaa varmuutta tekemiseen sekä laadun hallintaan tuotekehityksen eri vaiheissa. Koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia teemoja: metsän ja luonnon antimien hyödyntäminen sekä jokamiehen oikeudet. Opit keräämään ja käsittelemään villiyrttejä sekä hyödyntämään niitä ravintolassa. Valmistamme itsellemme kolmen ruokalajin menun hyödyntäen luonnonraaka-aineita. Saat […]

Lisätiedot ja hakeminen