Ravintola ja elintarvike

Ravintola-, catering- ja elintarvikealan ammattilaisille.

Koulutukset

Aistinvarainen arviointi laadun takeena

110€

15.9.2022

Forssan ammatti-instituutti

Aistiemme toiminta johtaa laadun varmistamiseen sekä mittaamiseen ja sen vuoksi on tärkeä erityisesti ruoka-alalla työskenteleville. Kaikin tavoin siis aistikas päivä! Aistinvarainen arviointi on elintarvikealalla työskentelevälle arkipäivää, jotta valmistamamme elintarvikkeet olisivat laadullisesti moitteettomia ja vastaisivat yrityksen ja kuluttajien käsitystä erinomaisesta tuotteesta. Aistit ovat ammattilaisen mittari! Valmennuksessa käsitellään mm. seuraavia teemoja: aistien merkitys, tehtävät ja havaitseminen perusmakutesti […]

Lisätiedot ja hakeminen

Alkoholilainsäädännön koulutus ja testi

120€

Forssan ammatti-instituutti

Koulutuksessa käydään läpi mm. seuraavia asioita: keskeiset anniskelua koskevat säädökset ja määräykset sekä vaadittava alkoholilainsäädäntö testin suorittamiseen. Koulutus valmentaa sinut anniskelupassiin vaadittavan alkoholilainsäädäntöön ja testin suorittamiseen. Voit tutustua oppimateriaaliin jo etukäteen sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviran verkkosivulla. Anniskelupaikan vastaavana hoitajana toimiminen edellyttää anniskelupassia. Anniskelupassi on todistus siitä, että tiedät riittävästi anniskeluun liittyvästä lainsäädännöstä. […]

Lisätiedot ja hakeminen

Artesaanileivonnan huumaa

400€

Useita päiviä

Forssan ammatti-instituutti

Artesaanileivonnalla tarkoitetaan käsin leivottuja, pitkän levon ja paiston tuotteita. Valmistustekniikan tunteminen ja ymmärtäminen johdattavat leipurin upeiden, maistuvien ja monimuotoisten tuotteiden maailmaan. Valmennuksessa käsitellään mm. seuraavia teemoja: raaka-ainetuntemus raskileivonnan perusteet menetelmän vaikutus lopputuotteeseen Valmennuksen käytyäsi ymmärrät aistinvaraisen arvioinnin merkityksen käytännön työtehtävissä sekä osaat soveltaa kokemaasi. Lisäksi tiedostat ja tunnistat perusmaut sekä osaat hyödyntää niitä erilaisissa työtehtävissä […]

Lisätiedot ja hakeminen

Elintarvikehygieniakoulutus ja testi

120€

Forssan ammatti-instituutti

Suorittamalla tämän koulutuksen ja testin saat monella työpaikalla tarvittavan hygieniapassin. Koulutuksessa käydään läpi mm. seuraavia asioita: elintarvikehygienian perusteet, henkilökohtainen hygienia, lainsäädäntö, hygieeniset työskentelytavat kuten puhtaanapito, mikrobiologian perusteet, omavalvonta ja oiva sekä ruokamyrkytykset. Elintarvikkeiden kanssa työskentelevänä opit riittävät tiedot hygieniasta ja siihen kiinteästi liittyvistä aiheista. Kenelle? Kaikille elintarvikkeiden kanssa työskenteleville. Sisältö Elintarvikehygienian osaaminen mitataan koulutuksen päätteeksi […]

Lisätiedot ja hakeminen

Erityisruokavalio-osaaminen -verkkokoulutus

Verkossa

Päivitä erityisruokavaliotietosi ajan tasalle helposti verkossa. Koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia teemoja: allergiat, intoleranssit sekä keliakia Koulutuksessa opit hyödyntämän ajantasaista tietoa erityisruokavalioista ja niiden vaikutuksesta terveyteen. Kenelle? Täydennyskoulutus sosiaali- ja terveys- ja kasvatusalan, puhdistus- ja palvelualan ja ravintola- ja cateringalan työntekijöille tai koulutusalalle aikoville.

Lisätiedot ja hakeminen

Kasvisruokavaliot

90€

Forssan ammatti-instituutti

Tule inspiroitumaan kasvisruokavalioiden uusista trendeistä. Koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia teemoja: erilaiset kasvisruokavaliot kasviproteiinit Koulutuksessa opit valmistamaan ja laittamaan esille ravintolatasoisia kasvisruokia. Saat siitä uusia ideoita sekä ajatuksia ja lisäät omaa osaamistasi. Kenelle? Koulutus sopii ravintola-alan ammattilaisille sekä ruoanvalmistuksesta kiinnostuneille. Sisältö Tutustut erilaisiin kasvisruokavalioihin sekä kasviproteiineihin ravintolannäkökulmasta. Koulutuksen aikana valmistetaan kolmen ruokalajin menu.

Lisätiedot ja hakeminen

Klassikkoruokalajit

90€

Forssan ammatti-instituutti

Klassikkoruokalajit päivitettynä nykypäivään. Koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia teemoja: Valmistetaan klassikkoruokalajeja Alueen ruokahistoriaa ja paikallisia erikoisuuksia Opit valmistamaan ravintolatasoisia klassikkoruokia ja vinkkejä niiden esille laittoon. Lisäät ja päivität omaa osaamistasi, tutustut alueen ruokahistoriaan ja opit hyödyntämään sitä työssä. Kenelle? Koulutus sopii ravintola-alan ammattilaisille sekä ruoanvalmistuksesta kiinnostuneille. Sisältö Tutustut erilaisiin klassikkoruokalajeihin sekä alueen ruokahistoriaan. Koulutuksen aikana valmistetaan […]

Lisätiedot ja hakeminen

Ravitsemusosaaminen -verkkokoulutus

Verkossa

Haluaisitko päivittää tietosi vastaamaan tämän päivän ravitsemussuosituksia tai haluaisit työskennellä terveellisen ruoan parissa? Valmennuksessa käsitellään mm. seuraavia teemoja: energiaravintoaineet ja suojaravintoaineet suomalaiset ravitsemussuositukset, vitamiinit ja kivennäisaineet, kohderyhmien ravitsemussuositukset, ruoansulatus sekä ravitsemuspassi Koulutuksessa perehdyt ihmisen ravitsemukseen, suomalaisiin ravitsemussuosituksiin ja eri kohderyhmien ruokailusuosituksiin. Saat siitä uusia ideoita sekä ajatuksia ja lisäät omaa osaamistasi. Kenelle? Täydennyskoulutus sosiaali- ja […]

Lisätiedot ja hakeminen

Sokeritöiden lumoissa

320€

12.9.2022

Forssan ammatti-instituutti

Koulutuksessa pääset kehittämään omaa osaamistasi, luovuuttasi sekä löytämään uusia mahdollisuuksia sokeripohjaisten tuotteiden ja koristeiden valmistamiseen. Koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia teemoja: sokeri raaka-aineena käsittely ja valmistustekniikat: vetäminen, valaminen, puhaltaminen, kastaminen ja kehrääminen erilaiset muotit ja välineet Opit sokeripohjaisten tuotteiden raaka-ainetietoutta, käsittelyä ja erilaisia valmistusmenetelmiä. Saat uusia luovia keinoja koristeluun. Koulutuksessa valmistat tuotteita, jotka saat mukaasi. Hyötyjä, […]

Lisätiedot ja hakeminen

Suklaata monessa muodossa

270€

19.9.2022

Forssan ammatit-instituutti

Konvehtien tekeminen on mukaansa tempaavaa ja uusien makuyhdistelmien myötä saat aistisi loistamaan. Koulutuksessa perehdytään suklaisten konvehtien ja suklaamassatöiden valmistamiseen. Koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia asioita: suklaa raaka-aineena suklaan käsittely, menetelmät ja välineet suklaakonvehdit erilaisin täyttein suklaamassatyöt Koulutuksen aikana kuulet suklaan historiasta ja opit tämän raaka-aineen ominaisuuksien huomioimisesta käsittelyn aikana, tunnistat aidon ja kuorrutesuklaan erot sekä opit […]

Lisätiedot ja hakeminen

Tuotekehityksellä tulosta ja turvallisuutta

110€

15.9.2022

Forssan ammatti-instituutti

Elintarvikealalla tuotekehitys voi olla kokonaan joko uuden tuotteen tai jo olemassa olevan tuotteen kehittämistä tai vaihtoehtoisesti palvelun tai prosessin kehittämistä. Valmennuksen aikana keskitytään etenemään aistien avittamina kohti päämäärää ja sekä askelmerkeitään tuotekehityksen vaiheet. Aistinvaraisen arvioinnin ymmärtämisen merkitys on perusolettamus kaikille ruoka-alalla toimiville. Lisäksi se antaa varmuutta tekemiseen sekä laadun hallintaan tuotekehityksen eri vaiheissa. Koulutuksessa käsitellään […]

Lisätiedot ja hakeminen

Villiruoka

90€

Forssan ammatti-insituutti

Tervetuloa tutustumaan trendikkääseen villiruoan maailmaan! Aistinvaraisen arvioinnin ymmärtämisen merkitys on perusolettamus kaikille ruoka-alalla toimiville. Lisäksi se antaa varmuutta tekemiseen sekä laadun hallintaan tuotekehityksen eri vaiheissa. Koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia teemoja: metsän ja luonnon antimien hyödyntäminen sekä jokamiehen oikeudet. Opit keräämään ja käsittelemään villiyrttejä sekä hyödyntämään niitä ravintolassa. Valmistamme itsellemme kolmen ruokalajin menun hyödyntäen luonnonraaka-aineita. Saat […]

Lisätiedot ja hakeminen