Kumppanitarinat

Kun kesällä työntekijämäärä tuplaantuu, vuokratyöpalvelu on rakennusalan pelastus

Vaikka Valkaman Rakennetyö Oy:n toimitusjohtaja Teemu Valkaman kuinka toivoo, että töitä olisi tasaisesti ympäri vuoden, se ei millään toteudu. Rakentamisen huippu osuu aina kesäaikaan ja silloin Valkaman työntekijämäärä lähes kaksinkertaistuu. Sesongeista otetaan tehot irti Jobparin vuokratyöpalvelun avulla.

Valkaman Rakennetyöllä on ollut käynnissä muun muassa Forssan Ammatti-instituutin G-rakennuksen saneeraustyöt.

Valkaman Rakennetyö Oy tunnetaan Forssan seudulla paikallisena luotettavana toimijana. Yritys tekee monipuolisesti uudis- ja korjausrakentamista.

– Kaikkea tehdään, mitä kysellään. Meillä on muun muassa omat peltisepät, jotka tekevät kokonaisten kattojen lisäksi erilaisia korjaustöitä, kertoo Teemu Valkama.

– Joka vuosi on yhdestä kahteen uudisrakennusprojektia. Teemme omakotitaloja ja vapaa-ajanrakennuksia, viime vuonna valmistui hieno hirsihuvila Tammelaan.

Valkaman Rakennetyön osaamisen rungon muodostaa omien vakituisten tekijöiden joukko, johon kuuluvat kolmen rakennusmestarin lisäksi peltiseppiä, kirvesmiehiä, maalari ja laatoittaja.

– Hyvä oma runko on tärkeä olla. Sitä sitten täydennetään tarpeen mukaan vuokratyöntekijöillä.

Yrittäjälle helppoa ja joustavaa

Valkaman Rakennetyölle Jobpari on pitkäaikainen ja tuttu kumppani, johon voi jokaisessa tilanteessa luottaa.

– He tuntevat meidät ja mitä me odotamme tekijöiltämme, sieltä tarjotaan meille sopivia tekijöitä, toteaa Valkama. 

Sen lisäksi, että vuokraamalla yritys pystyy reagoimaan nopeasti työvoimatarpeen vaihteluihin, palvelu on yrittäjän näkökulmasta helppoa ja joustavaa.

– Kaikki palkkaamiseen ja henkilöstöhallintoon liittyvät paperityöt ja yksityiskohdat ovat Jobparin vastuulla. He tekevät työsopimukset ja maksavat palkat. Palvelu aidosti säästää aikaa.

Samat hyvät Jobparin palvelut ovat käytössä myös silloin, kun yritykseen palkataan opiskelijoita oppisopimuksella.

– Teemme tiivistä yhteistyötä ammatillisen koulutuksen kanssa, sillä ajattelen, että meillä yrityksillä on velvollisuus pitää osaltamme huolta siitä, että ammattitaitoisia tekijöitä on saatavilla.

– Paras tapa oppia on tekemällä töitä pitkän linjan ammattilaisen kanssa. Ei ole yhdeltäkään ammattimieheltä pois, että opettaa samalla nuorta ammattiin, Teemu Valkama toteaa.

Valkaman Rakennetyöllä kannustetaan nuoria jatkamaan opintojaan edelleen. Moni nuori onkin jatkanut insinööriksi ja rakennusmestariksi asti.

Toimitusjohtaja Teemu Valkama kertoo, että heillä pääsee tekemään hyvin monipuolisesti erilaisia töitä saneerauksista autotallien rakentamiseen ja kokonaisista hirsitaloista peltikattojen uusimiseen.

Tuttu on helpompi palkata

Vuosien varrella monesta vuokratyöntekijästä on tullut Valkamalle myös vakituinen työntekijä.

– Hyviä tekijöitä lähtee aika ajoin eläkkeelle ja silloin tilalle palkataan mieluusti vanhastaan tuttu tekijä. Se vähentää huomattavasti palkkaamisen riskiä ja stressiä, kertoo Teemu Valkama.

Valkama on oppinut myös, että kaikki työntekijät eivät edes halua tehdä töitä vain yhdessä ja samassa firmassa.

– Vuokratyöpalvelu on mahdollisuus sekä meille yrityksille että myös työntekijöille. Jollakin voi olla todella rajattu osaamisalue, mutta on siinä tosi hyvä. Silloin on kaikille järkevämpää, että tällainen tekijä voi antaa osaamistaan ja tuntejaan useammalle yritykselle.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja etsitään juuri sinun tarpeisiisi sopivat ratkaisut – onnistutaan yhdessä!

Ota yhteyttä