Kumppanitarinat

Sujuvaa yhteistyötä rekrytoinneissa ja osaamisen lisäämisessä

Työntekijöitä ei ole aina helppoa saada. Tämä on todettu myös Loimijoen Kuntapalvelut Oy:ssä, joka tarjoaa siivous- ja ateriapalveluja Forssan seudulla. Osaamisesta ei voida kuitenkaan tinkiä ja siksi Faktia on ollut tärkeä kumppani uusien tekijöiden kouluttamisessa ja työhyvinvoinnin lisäämisessä.

Työntekijäpulaan on tartuttu Loimijoen Kuntapalvelujen ja Faktian yhteistyönä monin eri tavoin. Yksi keino on ollut moniosaajien kouluttaminen, jolla on pitkä historia. 

– Meillä on pieniä kohteita, joissa ei riitä kokopäivätyötä pelkästään ateriapalveluissa tai puhtaanapidossa. Näihin kohteisiin on koulutettu moniosaajia, jotka hoitavat molempia tehtäviä. Näin on saatu mielekäs ja houkutteleva kokopäivätyö monelle, kertoo Loimijoen Kuntapalvelut Oy:n puhtauspalvelupäällikkö ja HR-vastaava Tanja Kalliola.

Loimijoen Kuntapalvelut on hankkinut täsmäkoulutusta myös muun muassa työhyvinvoinnin lisäämiseen ja työn mielikuvan parantamiseen.

– Faktia on järjestänyt meille tilauksesta myös koko henkilökunnan koulutuksia puhtaanapitoon ja ateriapalveluihin. Tällaisten päivien jälkeen huomaa selvästi, miten innostus omaa työtä kohtaan kasvaa, Kalliola toteaa.

Tutkinnolla arvonsa

Työntekijän osaaminen ja asenne ovat tärkeitä, mutta tutkinnoilla ja koulutuksella on oma tärkeä arvonsa.

– Erityisen tärkeää koulutus ja tutkinnon suorittaminen ovat meillä ateriapalveluissa, jossa pitää ymmärtää esimerkiksi eri ruokavalioiden sisällöt ja merkitys ihmisen terveydelle, kertoo ateriapalvelupäällikkö Jaana Ketonen.

– Vastaavasti puhtaanapidossa on tunnettava metodit, laitteet, ergonomia ja kemikaalit, jatkaa Tanja Kalliola.

Loimijoen Kuntapalveluissa kannustetaan työntekijöitä pitämään huolta omasta osaamisestaan ja sen päivittämisestä.

– Suhtaudumme erittäin positiivisesti kouluttautumiseen, kun se liittyy työntekijän työtehtäviin.

Jobparin vuokratyöpalveluilla joustavuutta

Loimijoen Kuntapalvelujen ateriapalveluissa on jatkuvasti töitä tarjolla osaaville tekijöille.

– Tämä ala ja työ ei kiinnosta tämän hetken nuoria. Olemme huomanneet, että nuorena hakeudutaan töihin ravintoloihin ja sitten kun ikää karttuu, niin aletaan arvostaa säännöllistä päivätyötä.

Loimijoen Kuntapalvelut valmistaa 600 000 lounasta vuodessa kouluille, päiväkodeille, palvelukodeille, sairaalalle ja henkilökuntaravintolaan.

– Vuokratyöpalvelut auttavat silloin, kun tekijöitä täytyy saada nopeasti riveihin. Jobpari on tehnyt paljon työtä sen eteen, että meille löytyy tekijöitä, Jaana Ketonen kiittelee.

– Yhteistyö Jobparin kanssa on kaikin puolin hedelmällistä. Saamme tekijöitä silloin kun tarvitsemme, mikä on tärkeää, sillä tarve on erittäin vaihtelevaa.

Osa Loimijoen Kuntapalvelujen eläkkeelle jääneistä työntekijöitä tekee keikkaa juuri Jobparin kautta.

Suora putki koulusta töihin

Loimijoen Kuntapalvelut Oy:n puhtauspalvelupäällikkö Tanja Kalliola muistaa lähivuosilta tilanteen, jolloin tekijöitä puhtauspalveluihin ei tahtonut saada millään.

Nyt tilanne on helpottanut muun muassa Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän toimitilahuoltajan perustutkintokoulutuksen myötä.

– Kun ammattikoulussa opiskelevat nuoret tulevat meille työssäoppimaan, sitoutamme ja vähän jopa kaappaamme hyvät tekijät meille, Kalliola kertoo.

– Otamme työntekijöitä myös ilman alan koulutusta ja heille järjestämme yhdessä Faktian kanssa oppisopimuskoulutuksen. Kouluttautuminen on motivoivaa myös tekijöille, sillä se tietää mahdollisuutta päästä vakituiseksi työntekijäksi ja myös paremman palkan.

Oppisopimuskoulutukset räätälöidään yksilöllisesti tekijän aikaisemman kokemuksen ja koulutuksen pohjalta. Henkilökohtainen opetussuunnitelma palvelee joustavasti niin työnantajaa kuin työntekijääkin.

– Uskomme ja toivomme, että robotiikan ja teknologian lisääntyminen työtehtävissä lisäisi myös nuorten kiinnostusta lähteä puhtaanapidon alalle.

Loimijoen Kuntapalvelut Oy on Forssan kaupungin ja Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän perustama tukipalveluita tuottava yhtiö. Yhtiö toimii in-house periaatteella ja se aloitti toimintansa vuoden 2010 alussa. Henkilökuntaa yhtiöllä on noin 150 henkilöä, joka jakautuu ateria-, puhtaus- ja taloushallinnon ammattilaisiin. Yrityksen liikevaihto on noin 8 m€.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja etsitään juuri sinun tarpeisiisi sopivat ratkaisut – onnistutaan yhdessä!

Ota yhteyttä