Ajankohtaista

Eures – Löydä työntekijä Euroopasta

avatar

Suvi 01.9.2023

Työntekijöiden palkkaaminen muista Euroopan talousalueen (ETA) valtioista voi auttaa yritystäsi löytämään motivoitunutta ja ammattitaitoista työvoimaa, varsinkin jos kotimaisesta työvoimasta on ollut pulaa. Tutkitusti työntekijöiden palkkaaminen ulkomailta voi myös edistää parhaimmillaan yrityksesi innovointia ja kilpailukykyä. EURESin tietokannassa on yli aktiivista 260 000 työnhakijaa, jotka etsivät työtä ulkomailta. Joten tämä mahdollisuus kannattaa ilman muuta myös hyödyntää.

Työntekijöiden löytäminen toisesta Euroopan maasta voi kuitenkin olla ensimmäisellä kerralla vaikeaa. Miten pitäisi aloittaa? Mitä asioita on otettava huomioon? Mistä saa apua ja tukea?

Faktialla on tällä hetkellä kaksi koulutettua Eures-neuvojaa, Suvi Hossi ja Melina Jokila. Suvi työskentelee Faktialla Jobparin HR-asiantuntijana henkilöstövuokrauksessa ja -palveluissa. Mikäli haluat jättää koko rekrytointiprosessin meidän huoleksemme, toimimme tässä kanssasi kumppanina. Melinä toimii puolestaan asiakkuuspäällikkönä ja on vastuussa mm. Te-palveluiden kanssa yhteistyössä järjestetyistä koulutuksista. Faktian monipuolisten palveluiden avulla voit rekrytoinnissasi siis yhdistää koulutuksen osaksi työllistämisprosessia myös Euroopasta rekrytoidessasi.

”EURES Targeted Mobility Scheme” – taloudellisena tukena

”EURES Targeted Mobility Scheme ohjelma tarjoaa kansallisten työvoimapalveluiden kohdennettua tukea yrityksille, jotka haluavat rekrytoida motivoituneita ja päteviä työntekijöitä muista EU-maista töihin, harjoitteluun tai oppisopimuskoulutukseen. Yritykset voivat anoa rahoitustukea, joka kattaa osan uuden työntekijän, harjoittelijan tai oppisopimuskoulutettavan koulutus- ja integrointikustannuksista.
Mukaan voi hakea yritys tai organisaatio, joka toimii jossakin EU-maassa, Norjassa tai Islannissa, toiminta-alasta ja koosta riippumatta.


Yrityksesi tulee tarjota kirjallinen työsopimus vähintään 6 kuukaudeksi (myös oppisopimuspaikka), tai 3 kuukaudeksi mikäli kyseessä on harjoittelupaikka. Yrityksen tai organisaatio työntekijän on ansaittava kansallisen lainsäädännön mukaista palkkaa, työsopimuksessa pitää noudattaa alan työehtosopimusta.
Euresin kautta voit rekrytoida työntekijöitä EU-maista, sekä Islannista ja Norjasta. Kaikki Euresin kautta palkattavat työntekijät ovat näin ollen EU-kansalaisia.

Mahdollisuutesi päästä mukaan ohjelmaan, ja toteutuvatko osallistumisehdot yrityksessäsi, selvitetään yhdessä Faktian Eures-neuvojien kanssa ennen työnhakijahaun aloittamista.

Lisätietoja EURES-palveluista saat Eures-neuvojiltamme soittamalla 050 471 8566/Suvi tai 040 347 4082/Melina

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja etsitään juuri sinun tarpeisiisi sopivat ratkaisut – onnistutaan yhdessä!

Ota yhteyttä