Ajankohtaista

Faktia on jäsenenä EURES-verkostossa

avatar

Suvi 09.6.2023

Kuvituskuva, jossa iloinen tiimi hymyilee kameralle toimistokäytävällä

”Vuonna 1994 perustettu EURES on työllisyyspalvelujen eurooppalainen yhteistyöverkosto, jonka tarkoituksena on helpottaa työntekijöiden vapaata liikkuvuutta. Verkostossa on aina tehty työtä sen varmistamiseksi, että Euroopan kansalaiset saavat samat mahdollisuudet katsomatta kieli- ja kulttuurieroihin, byrokratian haasteisiin, erilaiseen palvelussuhdelainsäädäntöön ja puutteisiin tutkintojen tunnustamisessa kaikkialla Euroopassa.”

Faktia on ollut EURES-verkoston jäsenenä keväästä 2022 alkaen. Toiminnasta Faktialla on vastuussa kaksi EURES-neuvojaa Melina Jokila ja Suvi Pelto-Knuutila. EURES-verkoston jäseninä haluamme tuoda verkoston tarjoamat rekrytointimahdollisuudet lähemmäs seutukuntamme yrityksiä ja työnhakijoita. Pohdit sitten työskentelyä toisessa EU-maassa tai olet kiinnostunut rekrytoimaan työntekijän toisesta EU-maasta, olemme täällä juuri sinua varten. Teemme kansainvälisen rekrytoinnin osalta tiivistä yhteistyötä TE-toimiston EURES-neuvojien kanssa ja tulemme toteuttamaan mm. erilaisia EURES-verkosto tapahtumia niin livenä kuin verkossakin.

EURES auttaa työnhakijoita löytämään työpaikkoja, ja työnantajia saamaan työntekijöitä palvelukseensa, kaikkialta Euroopasta

Euroopan unionin periaatetta työntekijöiden vapaasta liikkuvuudesta pidetään yhtenä EU:n kansalaisten tärkeimmistä oikeuksista. Se tarkoittaa sitä, että voit muuttaa mihin tahansa EU:n jäsenvaltioon tai Islantiin, Liechtensteiniin, Norjaan tai Sveitsiin etsiäksesi työtä ja ottaaksesi työn vastaan.

Joskus vapaan liikkuvuuden oikeuden hyödyntäminen voi kuitenkin vaikuttaa vaativalta ja hankalalta. EURESin tarkoituksena onkin auttaa ja tukea työnhakijoita ja työnantajia asiassa.

Tähän sisältyy monenlaisten palvelujen tarjoaminen EURES-portaalissa tai laajan henkilöverkoston kautta, jossa on yli tuhat EURESin jäsen- ja kumppaniorganisaatioissa työskentelevää neuvojaa.

EURES palvelut työnhakijoille ja työnantajille:

  • Toisiinsa sopivien avointen työpaikkojen ja ansioluetteloiden yhteensovittaminen EURES-portaalissa.
  • Tietojen ja neuvojen sekä muiden tukipalveluiden tarjoaminen työntekijöille ja työnantajille.
  • Pääsy elinoloja ja työoloja koskeviin tietoihin EU:n jäsenvaltioissa, mukaan lukien tiedot verotuksesta, eläkkeistä, sairausvakuutuksesta ja sosiaaliturvasta.
  • Raja-alueilla rajatyöntekijöille ja työnantajille tarjottavat erityiset tukipalvelut.
  • Erityisryhmien tukeminen ”EURESin Targeted Mobility Schemes” puitteissa.
  • Dynaamisten rekrytointitapahtumien tukeminen Euroopan (verkko)työpaikkapäivien foorumin kautta.
  • Tiedottaminen ja tuki rekrytoinnin jälkeen, kuten kielikoulutus ja tuki kohdemaan yhteiskuntaan kotoutumisessa.

Lisätietoja EURES-palveluista saat sähköpostitse suvi.hossi@lhkk.fi tai melina.jokila@lhkk.fi, sekä puhelimitse 050 471 8566/ Suvi tai 040 347 4082/ Melina

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja etsitään juuri sinun tarpeisiisi sopivat ratkaisut – onnistutaan yhdessä!

Ota yhteyttä