Ajankohtaista

Parhaat kesätyöpaikat ja tekijät viedään nopeasti – VUOKRATYÖPALVELU ON TURVALLINEN JA HELPPO VAIHTOEHTO TEKIJÄLLE JA TYÖNANTAJALLE

avatar

Maarit 23.1.2024

Kuvituskuva, jossa varastotyöntekijä kättelee esimiestään

Kesätyöpaikat tulevat hakuun näin heti alkuvuodesta. Kun työntekijöiden ja työpaikan haussa on ajoissa liikkeellä, on molemmissa valikoima suurimmillaan.

– Kesätyö mielletään usein nuorten jutuksi, mutta kesätyö tarkoittaa monella alalla sesonkia, johon etsitään lisää tekijöitä kysynnän kasvun mukaan. Toki kesätyöntekijöitä palkataan useasti myös vakituisten työntekijöiden kesälomia tuuraamaan, kertoo Jobparin HR-asiantuntija Suvi Hossi.

Kesä- tai kausityötä hakevan kannattaa ilmoittautua työnhakijaksi mahdollisimman varhain, vaikka kesätyöpaikkoja ei olisikaan vielä avoimena.

– Tyypillisesti Jobparin kautta kesätöitä on hyvin tarjolla rakennusalalla, teknologiateollisuudessa, maalaamoissa, kiinteistöhuollossa ja puhtaanapidossa, Hossi sanoo.

– En usko, että talouden laskusuhdanne vaikuttaa juurikaan kesätyöpaikkoihin. Monissa työpaikoissa tarvitaan joka tapauksessa lomansijaisia ja sesongin tasaajia.

Kesä- ja sesonkityön tekeminen henkilöstövuokrauksen kautta on työntekijälle helppoa ja turvallista.

– Kaikki eivät osaa myydä omaa osaamistaan yrityksille ja jännittävät esimerkiksi haastattelutilanteita. Ja kuitenkin he osaavat ja hoitavat työnsä hyvin. Jobpari myy tekijöiden osaamisen edelleen ja me hoidamme kaikki tarvittavat asiat, Hossi kuvailee.

– Me myös huolehdimme työntekijän oikeuksista ja työnantajan velvollisuuksista. Palkanmaksu ja työsopimus ovat meidän kanssa varmasti kunnossa.  

TYÖNANTAJALLE JOUSTAVUUTTA JA HENKILÖSTÖOSAAMISTA OSTOPALVELUNA

Tehtävän työn määrä voi vaihdella yrityksissä reilusti eri vuodenaikojen ja sesonkien mukaisesti. Henkilöstövuokrauksella on mahdollista optimoida työntekijöiden määrää vastamaan tarvetta.

– Kun hoitaa rekrytoinnin palveluna, säästää paljon aikaa muuhun tekemiseen. Me hoidamme työntekijöiden hakemisen, palkanmaksut ja työsopimukset avaimet käteen palveluna. Tällä tavalla esimerkiksi kesätyötekijät on helppo budjetoida. Työntekijän hinta pitää sisällään pekkaspäivät, vuosilomakorvauksen ja sairasajan palkan, jolloin mahdollisesta sairastumisesta aiheutuva riski jää meille, kertoo Suvi Hossi.

Pienelle yritykselle, joka ei vielä edes ole työantajarekisterissä, vuokratyö on helppoa ja joustavaa. Yrittäjän ei tarvitse tuntea työehtosopimuksia ja palkanmaksuun liittyviä koukeroita.  

– Kesätyöntekijän voi ottaa myös oppisopimuksella. Se on hieno mahdollisuus opiskelijalle edistää omia opintojaan kesän aikana ja työnantajalle mahdollisuus tutustua rauhassa tekijään. Oppisopimuksen voi tehdä minimissään neljän viikon mittaiseksi.

Jobpari palvelee Forssan seudulla, Hämeenlinnassa ja Riihimäellä. Forssassa ja Riihimäellä mukana palvelussa on kiinteä oppilaitosyhteistyö, mikä on Jobparin selkeä kilpailuvaltti.

– Ja jos Kanta-Hämeen alue ei riitä rekrytointihaasteissa, me hoidamme ja teemme myös kansainvälistä rekrytointia.

Henkilöstövuokrauspalveluja tarjoava Jobpari on osa Faktia Oy:tä. Faktian tehtävänä on olla mukana työelämän uudistamisessa ja varmistamassa riittävä osaaminen työpaikoilla. Faktian omistaa Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä.

Lisätietoja: Jobparin HR-asiantuntija Suvi Hossi, puhelin 050 471 8566, suvi.hossi@lhkk.fi. faktia.fi/jobpari

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja etsitään juuri sinun tarpeisiisi sopivat ratkaisut – onnistutaan yhdessä!

Ota yhteyttä