Asiantuntijablogi

Vastuullisuuspuheista vastuullisuusteoiksi

avatar

Suvi 20.2.2023

Vastuullisesti toimiminen tuo yritykselle kilpailuetua ja kannattavuutta. Faktian räätälöidyt koulutukset ja valmennukset auttavat vastuullisen toiminnan tielle.

” Maailma muuttuu nopealla vauhdilla, eikä vanhoilla toimintatavoilla enää välttämättä pärjää. Ne yritykset, jotka pyrkivät toimimaan vastuullisesti, tulevat luultavasti selviytymään myös tulevaisuuden haasteista. Uskon, että vastuullisesti toimiminen voi olla jatkossa monelle yritykselle jopa toiminnan edellytys”, kertoo Faktian toimitusjohtaja Tanja Paassilta.

Vastuullisuus on yritykselle selkeä kilpailuetu. Maailma muuttuu nopealla vauhdilla, eikä vanhoilla toimintatavoilla enää välttämättä pärjää. Ne yritykset, jotka pyrkivät toimimaan vastuullisesti, tulevat selviytymään myös tulevaisuuden haasteista muita paremmin. Vastuullisesti toimiminen voi olla jatkossa monelle yritykselle jopa toiminnan edellytys.

Vastuullisuus ei ole pelkkää sanahelinää, vaan edellyttää käytännön tekoja, jotka näkyvät ja heijastuvat yrityksestä myös ulospäin. Toimimalla vastuullisesti yritys voi nostaa kannattavuuttaan ja kilpailukykyään sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä.

Sosiaalisesti vastuullinen yritys on myös houkutteleva työnantaja. Tutkimusten mukaan työntekijä valitsee usein mieluummin sellaisen yrityksen työpaikakseen, jossa panostetaan vastuullisuuteen jollain tavalla. Kun osaavasta työvoimasta kilpaillaan, näihin asioihin täytyy kiinnittää huomiota ja panostaa. Luonnollisesti myös asiakkaat ja yhteistyökumppanit arvostavat vastuullista toimintaa. Jos toiminnassa ei huomioida vastuullisuuden näkökulmia, siitä kertyy pahimmillaan imagohaittaa, joka voi kestää pitkäänkin. Toimimme asiakkaidemme menestyksen kumppanina ja haluamme auttaa asiakkaitamme myös vastuullisuuden osa-alueiden tunnistamisessa ja kehittämisessä. Valmennamme työelämän tarpeisiin, ehkäisemme syrjäytymistä, tunnemme sosiaalisen vastuun toiminnassamme ja toimimme myös itse kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja etsitään juuri sinun tarpeisiisi sopivat ratkaisut – onnistutaan yhdessä!

Ota yhteyttä