Ajankohtaista

Haluaisitko olla sertifioitu arvovalmentaja?

avatar

leea 01.9.2023

Meillä on sinulle loistavia uutisia –  nyt voit valmistua työn ohessa sertifioiduksi arvovalmentajaksi, Value Traineriksi. Kymmenen kuukauden mittainen valmentajakoulutus tarjoaa ammatilliset valmiudet toimia arvovalmentajana joko nykyisessä työssä, yksilöohjauksessa tai yritysten parissa.

Haku on nyt auki valmennusryhmään https://faktia.fi/valuetrainer/

Value Trainer® -arvovalmentajakoulutus on Suomen ensimmäinen rekisteröity arvoalan koulutus, jota toteuttaa nyt kesästä 2023 lähtien Faktia. https://faktia.fi/uutiset/faktia_vahvistaa_valmennustajontaansa/

Arvovalmentajakoulutus sopii etenkin valmentajille, esihenkilöille ja johtajille, ja kaikille, jotka ovat halukkaita hyödyntämään arvopohjaista ajattelua omassa toiminnassaan. Value Trainer® -koulutukseen osallistuvalle on eduksi, mikäli hänellä on esihenkilö-, johtamis-, valmentaja- tai coach-kokemusta.

Value Trainer® -koulutuksessa tarkastellaan arvotoimintaa kaiken toiminnan perustana, esimerkiksi johtamisen, yrityskulttuurin, kannattavuuden ja mitattavuuden kautta. Jokainen valmennettava saa myös henkilökohtaisen arvoanalyysin, jonka pohjalta omat arvot ja arvovalinnat kirkastuvat.

Arvopohjaista liiketoimintaa ja johtajuutta tarvitaan työpaikoilla nyt kenties enemmän kuin koskaan. Vaikka arvoista on puhuttu ja valmennettu pitkään, ja silti työelämässä ilmenee yhä paljon arvoristiriitoja ja työpahoinvointia. Myös yrityksen arvovalintojen arvonluonti asiakkaille ja sidosryhmille jää joskus kauniiksi juhlapuheiksi. Autenttinen arvoprosessi syntyy ja elää arjessa. Arvojohtamisen tulisi toimia ”hyvänä paimenena” ja Value trainerit = sertifioidut arvovalmentajat auttavat kiinnittämään huomiota niihin asioihin, joihin organisaatiossa tarvitaan muutosta.

Arvovalmentajaksi työn ohessa

Value Trainer®-arvovalmentajan koulutuksen (laajuus 25 osaamispistettä) voi suorittaa työn ohessa. Koulutus sisältää valmennuspäiviä sekä itsenäistä verkko-opiskelua. Arvovalmentajana toimimisen osaaminen osoitetaan koulutukseen liittyvillä harjoitusvalmennuksilla ja kehittämisprojektin suunnittelulla, toteuttamisella ja arvioinnilla. Valmennus sisältää myös vertaisoppimista ja -arviointia.

Value Trainer® -koulutuksessa käydään läpi arvoja kuuden tason kautta, tarkastellen niitä kaiken toiminnan perustana: johtamisen, yrityskulttuurin, kannattavuuden ja mitattavuuden kautta. Jokainen valmennettava saa myös henkilökohtaisen arvoanalyysin, jonka pohjalta kirkastetaan omia arvoja ja arvovalintoja, Valmennuksessa tehdään myös paljon käytännön harjoittelua, mikä antaa käytännönläheiset valmiudet hyödyntää arvoja liiketoiminnan perustana ja kehitystyössä.

Arvovalmennuksen kautta nostetta liiketoimintaan

Liiketoiminnalla on oltava arvolupaus, jolla se määrittelee mitä pyritään tekemään ja mihin sillä pyritään vaikuttamaan. Arvolupaus ei määrittele kuitenkaan yrityksen konkreettista toimintaa. Arjen vastuulliset valinnat ja eettinen johtajuus määrittävät pitkälti sen, millaista arvoa yrityksen toiminta sen eri kohderyhmille luo.

Kestävä arvolupaus on sellainen, mikä mahdollistaa arvonluonnin huomioimalla sekä asiakkaiden, työntekijöiden, ammattijärjestöjen, osakkeenomistajien, tavarantoimittajien, kansalaisjärjestöjen sekä ympäristön ja yhteiskunnan odotuksia ja arvoja. Arvojohtaminen palvelee siten jokaista yrityksen sidosryhmää palvellen samalla ympäristöä ja sen resurssien kestävää käyttöä.

Viime aikoina on alettu keskustelemaan ”uuden aallon yrityksistä”, joille arvojen mukainen liiketoiminta on merkittävässä roolissa. Yhä kasvava määrä organisaatioita on jo aloittanut toteuttamaan ja integroimaan kestävyyttä tukevia toimintoja liiketoimintamalleissaan. Verrattuna perinteisiin, vain taloudellista arvoa luoviin liiketoimintamalleihin, kestävän liiketoimintamallin perusperiaate on arvon luonti kestävällä tavalla sisällyttämällä arvolupaukseen taloudellista, ympäristöllistä sekä sosiaalista arvoa.

Mikäli olet kiinnostunut Value Trainer®-arvovalmentaja koulutuksesta, voit lukea siitä lisää nettisivuiltamme. Vastaamme mielellämme kaikkiin aiheen herättämiin kysymyksiin, joten jätä meille yhteystietosi. Olemme sinuun mahdollisimman pian yhteydessä.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja etsitään juuri sinun tarpeisiisi sopivat ratkaisut – onnistutaan yhdessä!

Ota yhteyttä