Henkilöstöratkaisut

Muutosturvapalvelut

Kun muutosturvapalvelut ovat yrityksessänne ajankohtaisia, kannattaa matkalle ottaa mukaan ulkopuolinen. Me kuljemme rinnallasi koko matkan ja autamme sinua löytämään juuri teille ja teidän tekijöillenne sopivat ratkaisut.

Kuvituskuva, jossa kaksi työntekijää istuu pöydän ääressä ja toisella on puhelin kädessä

Takaisin siivilleen

Muutosturvapalveluita tarvitaan, kun yritys joutuu irtisanomaan työntekijöitään. Työsuhteen päättyminen voi olla työntekijälle kriisi ja nopeasti tarjottava tuki edistää sijoittumista uuteen työhön. Tyytyväisenä uraansa jatkavat työntekijät ovat myös irtisanovan yrityksen etu. Hyvin hoidettu muutosvaihe luo positiivista työnantajakuvaa ja helpottaa onnistuneita rekrytointeja tulevaisuudessa.

On tarve sitten yksilölliselle uravalmennukselle tai isomman henkilöstöryhmän uudelleensijoittumiselle, me räätälöimme palvelun juuri teidän yrityksenne ja henkilöstönne tarpeisiin.

Muutosturvan edellytykset

Muutosturvavalmennus on tarkoitettu lomautetuille tai irtisanotuille työntekijöille. Muutosturvavalmennus on työllistymistä edistävää valmennusta tai koulutusta, jota voidaan hyödyntää silloin kun:

  • työnantajalla on vähintään 30 työntekijää
  • työntekijän työsuhde on kestänyt vähintään viisi vuotta
  • irtisanominen on tapahtunut tuotannollisista tai taloudellisista syistä eli muutosneuvotteluiden seurauksena.

Valmennus voidaan toteuttaa ryhmä- tai yksilövalmennuksena ja se voi olla myös työntekijän itsensä hankkimaa. Valmennuksen tulee vastata arvoltaan työntekijän yhden kuukauden palkkaa tai organisaation toimipaikan keskimääräistä palkkaa riippuen siitä kumpi on suurempi.

Lue lisää TE-palvelujen sivulta.

Urasuunnittelun ammattilainen avuksi

Kokemuksemme mukaan lähes kaikki osapuolet hyötyvät ammattilaisen tuesta. Uravalmentaja auttaa työntekijää oman osaamisensa ja vahvuuksiensa kirkastamisessa sekä realististen uratavoitteiden rakentamisessa. Muutosturvaan tehty panostus kannattaa suunnitella siten, että tarjottavan valmennuksen sisältö räätälöidään yksilöllisesti – näin voidaan parhaiten tukea kestävää urakehitystä.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja etsitään juuri sinun tarpeisiisi sopivat ratkaisut – onnistutaan yhdessä!

Ota yhteyttä