Työvoimakoulutus

Kuljetusalan ammattipätevyyden jatkokoulutus

Onko kuljettajan ammattipätevyytesi vanhentunut, mutta töitä olisi tarjolla? Ammattipätevyyden ylläpitämiseksi kuljettajalla pitää olla voimassa vähintään viisi jatkokoulutuspäivää ja ne on päivitettävä viiden vuoden välein. Tällä viikon kestävällä tehoviikolla saat kaikki viisi ammattipätevyysmerkintää päivitettyä ajan tasalle ja saat direktiivin mukaisen pätevyyden jatkaa kuljettajana ammattiliikenteessä.

Koulutuksen kohderyhmänä ovat TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilujen asiakkaat, joilla on ennen 10.9.2009 myönnetty C-luokan ajokortti tai joiden kuljetusalan ammattipätevyys on vanhentunut ja joiden työllistymisen edellytyksenä on tämän ammattipätevyyden päivittäminen.


Lisätiedot

Koulutus on maksuton. Ammattipätevyyksien rekisteröintimaksut 18,50 €/ammattipätevyysmerkintä laskutetaan opiskelijalta.

Kuljetusalan ammattipätevyyden jatkokoulutuksen tavoitteena on pitää ammattiliikenteen kuljettajien osaaminen lainsäädännön mukaisella tasolla. Ammattipätevyyden tavoitteena on lisätä autonkuljettajan ammatillisia valmiuksia ja siten parantaa liikenteen ja kuljetusten turvallisuutta sekä kuljettajan omia edellytyksiä liikennealan tehtävien hoitamisessa.
 
Koulutus järjestetään viiden koulutuspäivän lähitoteutuksena 05.02-09.02.2024 Forssan ammatti-instituutissa.
Päivät toteutetaan Traficomin hyväksymällä ammattipätevyysdirektiivin jatkokoulutuspäiväohjelmalla, joten niistä on mahdollista rekisteröidä ammattipätevyysdirektiivin mukainen jatkokoulutuspäivä. Koulutuspäivät alkavat klo 8.15 ja ovat kestoltaan 7 x 45min.

Koulutuspäivien teemat:
1. Raskaan kaluston ennakoiva ja taloudellinen ajo
2. Kuorman sijoittaminen ja varmistaminen
3. Kuljettajana yhteisellä työpaikalla
4. Ensiapukoulutus, Maarit Ruusiala
5. Lainsäädäntö ja ajoneuvotekniikka

Viranomaisten edellyttämiin lupiin/kortteihin liittyvät viranomaismaksut opiskelija maksaa itse. Ammattipätevyyspäivän rekisteröimismaksu on 18,50 eur / päivä. Jotta ammattipätevyyden saa voimaan, tulee suoritettuna olla viisi Traficomin järjestelmään rekisteröityä jatkokoulutuspäivää.

Koulutuspaikka
Forssan ammatti-instituutti, Saksankatu 27, Forssa

Lisätietoja koulutuksesta:

Vastuuopettaja
Vesa Rantala
puh. 040 3474042
vesa.rantala@lhkk.fi